Šarec: Glas za LMŠ je glas za vztrajnost, demokracijo in načelnost

Slovenija 20. Apr 202220:59 0 komentarjev
Marjan Šarec
LMŠ/Twitter

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec je ob zaključnem dogodku stranke pred državnozborskimi volitvami dejal, da je glas za LMŠ glas za vztrajnost, demokracijo, načelnost in javno zdravstvo ter javno šolstvo. Prepričan je, da bo naslednja vlada levosredinska in da bodo odpravili vso zakonodajo, ki ne spoštuje demokratične in ustavne ureditve.

Marjan Šarec je poudaril, da vztrajajo na svoji poti in da je glas za LMŠ tudi glas proti korupciji, ki “nam pobere vse preveč našega denarja”. Dejal je, da bo v nedeljo štel vsak glas. “Danes smo v prelomnem trenutku in danes oziroma v nedeljo bo res referendum, v kakšni državi želimo živeti, kajti še štiri leta takšne vladavine bi prinesle samo propad in uničenje demokracije,” je prepričan.

Volivke in volivce je pozval, da se udeležijo volitev, “kajti te volitve bodo prelomne”. Po njegovih besedah se bomo odločali, ali bomo živeli v državi, kot smo jo zdaj gledali dve leti, v kateri se ne spoštuje zakonodaje, integritete, demokracije in človekovih pravic. “Take države nočemo. Mi želimo demokratično, normalno državo, takšno kot smo je bili vajeni do nastopa te vlade,” je povedal Šarec.

Po volitvah pa bo po njegovem mnenju ključno ne kdo bo zmagal, ampak kdo bo imel dovolj partnerjev za sestavo vlade.

Šarec meni, da se je v kampanji premalo govorilo o boju s korupcijo in o neustavnosti. Pogrešal je, da se je akterje sedanje vlade premalokrat spomnilo na vse, kar so počeli. “Pomembno je, da se tega zavedamo, zato da v bodoče ne bomo več ponavljali teh napak in da se bomo lahko ozrli končno tudi naprej v razvoj, v prihodnost Slovenije,” je poudaril.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!