SDS daje vladi “možnost popravnega izpita”: črtali bi člene o štempljanju

Slovenija 16. Nov 202321:25 6 komentarjev
Janez Janša, Robert Golob, pokojnine
Foto: Žiga Živulović Jr./BOBO

Prvak stranke SDS Janez Janša je na družbenem omrežju X zapisal, da v največji opozicijski stranki vladi ponujajo "možnost popravnega izpita". Poslanska skupina SDS je po njegovih besedah po skrajšanem postopku vložila svojo novelo zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, s katero predlaga črtanje vseh devetih členov zakona, s katerimi je vlada spremenila sistem evidentiranja delovnega časa.

Poslanska skupina SDS je po skrajšanem postopku v parlamentarni postopek vložila novelo zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, je na družbenem omrežju X sporočil prvak stranke SDS Janez Janša.

Dodal je, da s to potezo vladi ponujajo “možnost popravnega izpita”. Stranka SDS z novelo namreč predlaga črtanje vseh devetih členov zakona, s katerimi je vlada spremenila sistem evidentiranja delovnega časa in dvignila nemalo prahu.

Kot smo poročali, bodo spremembe sistema evidentiranja delovnega časa – kljub temu, da je gospodarski minister Matjaž Han še v sredo dejal, da gre za zakon, ki je neizvedljiv – začele veljati v ponedeljek.

Delodajalec, ki mora že danes voditi dnevno evidenco o številu opravljenih ur za vsakega delavca, bo moral po novem beležiti tudi čas njegovega prihoda in odhoda, obseg izrabe odmora med delovnim časom, opravljene ure v posebnih pogojih in neenakomerno razporejenem delovnem času.

Na temo štempljanja smo danes v N1 STUDIO soočili mnenja izvršne direktorice Združenja Manager Petre Juvančič in državnega sekretarja z ministrstva za delo Dana Juvana. Celotno oddajo si lahko ogledate v prispevku Soočenje o štempljanju: “Zakon velja, treba ga je upoštevati.” “Nismo leta 1895”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje