Kdo kandidira za župana v vaši občini (SEZNAM)

Slovenija 25. Okt 202216:04
Seznam županskih kandidatov
Žiga Živulović jr./Bobo

V spodnjem seznamu poiščite občino in poglejte, kdo vse tam kandidira za župana oziroma županjo. Seznam še ni dokončen, vse okrajne volilne komisije namreč podatkov še niso sporočile, prav tako morajo občinske volilne komisije kandidature še potrditi.

Lokalne volitve bodo 20. novembra, drugi krog pa 4. decembra. Volilci bodo v 212 občinah odločali o županskih kandidatih in kandidatih za občinski svet ter kandidatih za četrtne, krajevne ali vaške skupnosti. Okrajne volilne komisije so začele objavljati vložene kandidature za župane v posameznih občinah. Pri tem poudarjamo, da gre za objavo vloženih kandidatur in ne nujno že potrjenih kandidatur. Poleg tega vse okrajne komisije podatkov še niso sporočile. V nekaterih občinah tudi seznami kandidatov niso popolni. Seznam dopolnjujemo vsak dan.

Skrajni rok za potrditev kandidatur je 30. oktober 2022, potem pa sledijo še roki za morebitne pritožbe. Rok za objavo potrjenih kandidatur je 4. 11. 2022, takrat bo seznam tudi popoln oziroma dokončen. Že zdaj pa lahko pogledate večino vloženih kandidatur za župane.

V iskalnik seznama lahko vpišete ime občine ali kandidata in videli boste, kdo kandidira v posamezni občini ter kdo je kandidate predlagal. Če vam ne prikaže celotnega seznama, pod seznamom kliknite “+ Pokaži več” . Ker je seznam dolg, lahko traja nekaj sekund, da se naloži. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.