Sij izdal za 19 milijonov evrov trajnostnih obveznic

Gospodarstvo 02. Nov 202317:19 0 komentarjev
SIJ
Foto: Bor Slana/BOBO

Družba Slovenska industrija jekla (Sij) je izdala triletne trajnostne obveznice v skupni nominalni višini 19 milijonov evrov in s sedemodstotno letno obrestno mero. Po pridobitvi odločbe o potrditvi prospekta se bo z njimi začelo trgovati na Ljubljanski borzi, so sporočili iz Sija.

Trajnostne obveznice z oznako SIJ8 so bile danes z vpisom na račune imetnikov pri KDD izdane v nematerializirani obliki. Sij bo zdaj pripravil prospekt za uvrstitev obveznic v trgovanje na organiziranem trgu na Ljubljanski borzi ter pri Agenciji za trg vrednostnih papirjev vložil zahtevo za potrditev prospekta, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Sija.

Nominalna vrednost posameznega apoena trajnostnih obveznic je 100.000 evrov. Obveznosti iz obveznic bodo neposredne, nepogojne, nezavarovane in nepodrejene in bodo glede vrstnega reda poplačila vselej enakovredne med seboj ter vsaj enakovredne vsem drugim obstoječim in bodočim nezavarovanim in nepodrejenim obveznostim izdajatelja, so sredi oktobra ob povabilu izbranih vlagateljev k vpisu trajnostnih obveznic napovedali v družbi.

Obveznice so ponudili izključno povabljenim vlagateljem, ki imajo skladno z zakonom o trgu finančnih instrumentov status profesionalne stranke, primerne nasprotne stranke ali neprofesionalne stranke, če so predhodno izpolnile poseben vprašalnik o znanju in izkušnjah. Takrat so predvideni skupni nominalni znesek izdanih trajnostnih obveznic napovedali v višini do 30 milijonov evrov, izdali so jih torej za 19 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!