Sindikat Glosa z desetimi vprašanji za kandidate na volitvah

Slovenija 24. Mar 202213:53 0 komentarjev
Volilna skrinjica, referendum
Borut Živulovič /BOBO

Sindikat kulture in narave Slovenije (Glosa) je na kandidate na aprilskih državnozborskih volitvah naslovil deset vprašanj o načrtih za vodenje države.

V Sindikatu kulture in narave Slovenije Glosa so na kandidate na državnozborskih volitvah naslovili deset vprašanj o načrtih za vodenje države. Za to so se odločili, ker so občutljivi na razmere v Sloveniji, od strank, ki bodo po volitvah prevzele oblast, pa pričakujejo konstruktivno sodelovanje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Na kandidate so naslovili več vprašanj o ureditvi razmerij v javnem sektorju, kadrovanju, statusu samozaposlenih v kulturi, ureditvi volilnega sistema in druga. Med drugim jih zanima, ali in kako bo vlada vzpostavila socialni dialog, ali bo ohranila enotni plačni sistem javnega sektorja in kako ga bo izboljšala. Zanima jih tudi, kako se bo lotila kadrovanja v državnih in javnih podjetjih in zavodih, ali bo samozaposlenim v kulturi priznala status delavca ter na kakšen način bo vzpostavila volilni sistem, ki bo odražal pristno voljo volivcev.

Sindikat zanima tudi, kako si vlada predstavlja zeleni prehod v razogljičeno družbo, kakšna so njena stališča do gradnje novih hidroelektrarn in večjih polj vetrnih elektrarn, kakšen je položaj Slovenije v luči novih geopolitičnih razmerij. Nadalje, kako bo vlada zagotovila dosledno spoštovanje zakona o javni rabi slovenščine, kaj bo storila, da kvote slovenske glasbe na zasebnih radijskih in televizijskih postajah ne bodo več padale in kaj bo naredila za večjo učinkovitost Agencije za komunikacijska omrežja in storitve.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!