Voznik začetnik skozi naselje vozil 120 km/h, prehiter voznik tudi na Ptuju

Črna kronika 05. Dec 202211:32 > 14:14 0 komentarjev
prekoračitev hitrosti, hitrost
PU Maribor

Ptujski policisti so zgodaj zjutraj v mestu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je na odseku, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 123 kilometrov na uro. Prehitrega voznika so v jutranjih urah obravnavali tudi radgonski policisti. Ta je skozi naselje Radenci vozil s 120 kilometri na uro.

Ptujski policisti so zgodaj zjutraj obravnavali voznika, ki je v naselju za več kot dvakrat prekoračil dovoljeno hitrost. Kot so sporočili, je voznik osebnega avtomobila na odseku v mestu, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 123 kilometrov na uro. Zoper kršitelja so policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, sicer pa je za takšno kršitev predpisanih 1.200 evrov denarne kazni, ob tem pa še 18 kazenskih točk v cestnem prometu, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Vozniku začetniku odvzeli dovoljenje

Danes zjutraj so prehitrega voznika obravnavali tudi policisti PP Gornja Radgona. Ti so opravljali meritve hitrosti na Kapelski cesti v Radencih, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro. Malo po 6. uri so vozniku osebnega avtomobila znamke Volkswagen Passat, ki je vozil iz smeri Kapelskega Vrha proti Radencem, izmerili hitrost 120 kilometrov na uro. Zoper 19-letnega voznika začetnika državljana Bosne in Hercegovine, ki ima začasno bivališče v Republiki Sloveniji, bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Policisti so vozniku tudi začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!