Slovenci za praznike množično na morje, na cestah nastajajo zastoji

Slovenija 29. Apr 202310:55 > 14:58 1 komentar
gneča, zastoji
Posnetek zaslona/spletne kamere

Tudi danes je na slovenskih cestah, predvsem v smeri slovenske Istre, pričakovati gnečo in zastoje. Trenutno so zastoji na štajerski avtocesti pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja in na cesti Izola - Strunjan, poroča Prometnoinformacijski center.

Potem ko je gneča na slovenskih avtocestah naznanila začetek prvomajskih praznikov, ko se Slovenci že tradicionalno odpravimo na krajši oddih, je danes v prometu pričakovati podobne razmere.

Trenutno so zastoji na štajerski avtocesti pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja in na cesti Izola – Strunjan, poroča Prometnoinformacijski center.

Na Policijski upravi Koper opozarjajo, naj vozniki pričakujejo povečan promet iz notranjosti Slovenije proti turističnim središčem v slovenski Istri. “Zastoje lahko pričakujete že na avtocesti, predvsem na območjih, kjer potekajo gradbena dela. Prav tako pričakujte zastoje na območjih, kjer redno prihaja do gostitev prometa zaradi prometne infrastrukture, torej na odseku med Izolo in Lucijo, na Šmarski cesti ter pred bivšimi mejnimi prehodi z Republiko Hrvaško,” so pojasnili na upravi.

V obratni smeri je zastoje pričakovati ob koncu prvomajskih praznikov.

Tovornjaki zasedli Koper in okolico že včeraj, bo podobno tudi danes?

Že včeraj so tovornjaki zasedli Koper in okolico, kar je med turisti, ki so na cilj želeli priti čim prej, sprožilo precej nejevolje. Nekaj časa je bila zaprta primorska avtocesta med Črnim Kalom in Serminom, in sicer zaradi daljše kolone tovornih vozil, ki so se ustavljala v predoru Dekani.

Stanje so komentirali tudi v Luki Koper, kjer poudarjajo, da je povečan promet tovornjakov na avtocestnem križu in koprskih vpadnicah običajen po praznikih, ko velja omejitev prometa tovornih vozil. Ob so dodali, da so nastale razmere bile posledica zapore dela cestišča na hitri cesti od Škofij proti Bertokom.

“Operativno delo v pristanišču je ves čas potekalo normalno in brez omejitev, ki bi kakorkoli oteževale prometno situacijo. Vsi trije kamionski vhodi so že od jutra polno pretočni, gneče nismo zaznali niti znotraj pristanišča,” so pojasnili v Luki Koper.

Na Prometnoinformacijskem centru so voznike opozorili, da lahko zaradi prepovedi vožnje, ki sledi v prihodnjih dneh, na večje število tovornih vozil pričakujejo tudi danes. Policija ob tem svetuje, naj se vozniki na pot odpravijo pravočasno, še pred odhodom pa naj stanje prometa preverijo in v primeru zastojev izberejo alternativne poti.

“Pri tem moramo opozoriti, da je ceste, ki so označene le za lokalni promet, prepovedano uporabljati za izogibanje zastojem. Te ceste so namenjene lokalnemu  prometu. Posebej opozarjamo, naj vozniki avtodomov in daljših počitniških prikolic ne uporabljajo cest, ki niso prilagojene takšnim vozilom, saj zaradi tega lahko pride še do dodatnih zastojev,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje