Tovornjaki zasedli Koper in okolico: Podobno lahko pričakujemo prihodnji teden

Slovenija 28. Apr 202309:33 > 18:47 2 komentarja

Zaradi daljše kolone tovornih vozil, ki so se ustavljala v predoru Dekani, je bila nekaj časa zaprta primorska avtocesta na odseku med Črnim Kalom in Srminom. Avtocesta je zdaj ponovno odprta, je pa možno občasno zapiranje predora Dekani. Do podobnih zastojev lahko pride tudi naslednji teden.

S Prometnoinformacijskega centra so zjutraj sporočili, da so tovornjaki zasedli Koper in okolico. Nekaj časa je bila zaprta primorska avtocesta med Črnim Kalom in Srminom, in sicer zaradi daljše kolone tovornih vozil, ki so se ustavljala v predoru Dekani. Avtocesta je zdaj znova odprta.

Luka Koper: Po praznikih je povečan promet običajen

Stanje so komentirali tudi v Luki Koper, kjer poudarjajo, da je povečan promet tovornjakov na avtocestnem križu in koprskih vpadnicah običajen po praznikih, ko velja omejitev prometa tovornih vozil. Ob tem dodajajo še, da so nastale razmere bile posledica zapore dela cestišča na hitri cesti od Škofij proti Bertokom.

“Operativno delo v pristanišču je ves čas potekalo normalno in brez omejitev, ki bi kakorkoli oteževale prometno situacijo. Vsi trije kamionski vhodi so že od jutra polno pretočni, gneče nismo zaznali niti znotraj pristanišča,” razlagajo v Luki Koper, kjer dodajajo, da so okrepili prisotnost ekip na terenu in s preusmerjanjem prometa na Bertoški ter Serminski vhod že v jutranjih urah poskušali razbremeniti lokalne vpadnice.

Podobne razmere pa lahko pričakujemo tudi prihodnjo sredo. Pred nami je namreč konec tedna, ki mu sledita praznična dneva, ko bo znova v veljavi omejitev prometa za tovorna vozila. V Luki Koper zato uporabnikom v cestnem prometu svetujejo, da zapisano upoštevajo pri načrtovanju poti in se skušajo izogniti prometu v jutranjih konicah.

Napovedujejo še, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da v prihodnjih dneh zagotovijo popolno operativnost pristanišča in polno pretočnost prometa na vseh treh vhodih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje