Slovenec prevzel nagrado in postal milijonar

Slovenija 08. Maj 202413:27 9 komentarjev
Eurojackpot
Foto: Loterija Slovenije

Danes so na Loteriji Slovenije izplačali rekordni Eurojackpot dobitek 5 + 2 v višini 60 milijonov evrov. Tako je 51 milijonov evrov romalo srečnežu ali srečnici, devet milijonov evrov pa je dobila občina, kjer ima stalno prebivališče.

Nekomu v Sloveniji so se pred prvomajskimi prazniki uresničile sanje – izžreban je bil dobitek v višini 60 milijonov evrov. To je največji loterijski dobitek pri nas doslej.

Z Loterije Slovenije so sporočili, da so dobitek izplačali danes. Devet milijonov evrov davka je romalo na račun občine stalnega prebivališča srečnice oziroma srečneža, ki je bogatejši za 51 milijonov evrov.

Dobitnik je svoje srečne številke vplačal po spletu na loterija.si. Izžrebane zmagovalne številke so bile 2, 3, 6, 15, 35 ter 1, 3. Zmagovalno kombinacijo je vplačal tudi udeleženec iz Nemčije, tako da sta si s Slovencem ali Slovenko razdelila neverjetnih 120 milijonov evrov.

Glavni dobitek jackpot je bil od začetka prirejanja igre vplačan 130-krat. Maksimalni sklad 90 milijonov evrov je bil izžreban 14-krat, po spremembi igre leta 2022 pa je bil 120-milijonski maksimalni sklad izžreban petkrat. Glede na število prebivalcev se po prejetih jackpotih uvrščamo na 3. mesto, takoj za Finsko in Dansko.

EuroJackpot
Foto: Loterija Slovenije

Zadnji rekordni 60-milijonski dobitek je četrti jackpot za Slovenijo po vrsti. Poleg glavnega dobitka sta bila pri nas izžrebana še dva dobitka 5 + 1, vredna več kot milijon evrov, kar pomeni, da je pri nas že šest prebivalcev postalo “Eurojackpot milijonarjev”.

Ni znano, kdo je dobitnik, prav tako se še ni oglasila občina, ki je prejela devet milijonov evrov. Slovenske občine so od začetka prirejanja igre prejele že 21,2 milijona evrov davkov od izplačanih dobitkov. S tem denarjem so med drugim zgradile prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje in znamenito fontano piva v Žalcu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje