Sloveniji za večnamenske romske centre več kot pet milijonov evropskih sredstev

Slovenija 24. Maj 202412:21 0 komentarjev
Ministrstvo za gospodarstvo
Foto: Denis Sadiković/N1

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Skupaj za znanje: Izvajanje aktivnosti v večnamenskih romskih centrih. Za projekt, vreden skoraj šest milijonov evrov, bo Evropski socialni sklad plus prispeval dobrih pet milijonov evrov, so sporočili z ministrstva.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Skupaj za znanje: Izvajanje aktivnosti v večnamenskih romskih centrih.

Center šolskih in obšolskih dejavnosti bo v okviru projekta, sofinanciranega z evropskimi sredstvi, vzpostavil nove večnamenske romske centre ter v teh in že obstoječih centrih izvajal različne aktivnosti.

Projekt zajema tudi izvajanje obšolskih dejavnosti ter s tem omogoča višjo vključenost romskih otrok v sistem predšolske vzgoje. Poseben poudarek je namenjen zagotavljanju boljšega uspeha omenjenih otrok v osnovni šoli, pa tudi povečanju odstotka otrok, ki uspešno zaključijo osnovno šolo in nadaljujejo izobraževanje v srednji šoli.

Projekt Skupaj za znanje: Izvajanje aktivnosti v večnamenskih romskih centrih se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 v Sloveniji, prednostne naloge Dolgotrajna oskrba in zdravje ter socialna vključenost, ter zasleduje specifični cilj Spodbujanje socialnega vključevanja oseb, izpostavljenih tveganju revščine ali socialni izključenosti, vključno z najbolj ogroženimi osebami in otroki.

Za projekt v vrednosti 5.999.996 evrov bo Evropski socialni sklad plus prispeval dobrih pet milijonov evrov, natančneje 5.099.997 evrov, so še dodali z ministrstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!