Slovenski jezuiti potrdili izključitev Rupnika, ki ima 30 dni za pritožbo

Slovenija 16. Jun 202310:24 3 komentarji
Marko Rupnik
PROFIMEDIA

Slovenska skupnost jezuitov je potrdila, da so Marka Rupnika izključili iz jezuitske skupnosti Družbe Jezusove. Novico so sprejeli z žalostjo, "a zaupanjem v vodstvo Družbe Jezusove.

V slovenski skupnosti jezuitov so potrdili, da je bil Marko Rupnik, ki ga obtožujejo zlorab redovnic, 9. junija izključen iz jezuitske skupnosti Družbe Jezusove. V skupnosti novico “sprejemamo z žalostjo, a z zaupanjem v vodstvo Družbe Jezusove in njegovo odločitev”, je zapisal predstojnik Miran Žvanut.

Žvanut je tudi potrdil, da ima pater Marko Rupnik 30 dni časa, da se pritoži na odločitev, sicer bo postala dokončna.

Italijanski časnik Domani je v četrtek poročal, da so slovenskega jezuita Rupnika, ki ga obtožujejo psihičnih in spolnih zlorab redovnic, 9. junija izključili iz jezuitske skupnosti Družbe Jezusove.

Za to naj bi se na glede na pismo, ki ga je Rupnikov nadrejeni, delegat jezuitskega generalnega predstojnika Johan Verschueren v sredo poslal Rupniku in vsem, ki so podali obtožbe proti njemu, odločili zaradi neizpolnjevanja odrejenih omejitev po razkritju zlorab.

Rupniku so bile namreč uvedene omejitve pri njegovem duhovniškem udejstvovanju, umetniškem delovanju in gibanju, ki jih je zdaj že bivši jezuit po poročanju časnika v zadnjih mesecih večkrat kršil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje