Slovenski protestniki z gladovno stavko proti nasilju Izraela nad Palestinci

Slovenija 05. Apr 202415:46 2 komentarja
protest dz
Foto: Borut Živulović/Bobo

Skupina slovenskih protestnikov je začela enotedensko stavko zaradi nasilja Izraela nad Palestinci. Od političnega vrha zahtevajo obsodbo Izraela, uvedbo sankcij proti tej državi in priznanje Palestine.

Skupina slovenskih protestnikov je danes sporočila, da so v torek začeli enotedensko gladovno stavko v protest proti nasilju Izraela nad palestinskim prebivalstvom v Gazi. Ob tem od političnega vrha zahtevajo obsodbo Izraela, uvedbo sankcij proti tej državi in priznanje Palestine.

“Odločili smo se za protest obupa in pričeli gladovno stavko. Kljub obupu nad stanjem neizmernega nasilja Izraela nad palestinskim prebivalstvom vendarle upamo, da bomo s svojimi dejanji sprožili premik v zavesti naših političnih odločevalcev, ki bi morali odločneje ukrepati,” so sporočili.

Protest iz obupa

Od slovenskih odločevalcev med drugim zahtevajo odločnejšo obsodbo in zahtevo po prenehanju nasilja Izraela nad Palestinci, priznanje države Palestine ter uvedbo sankcij proti Izraelu, pri čemer so izpostavili dvojna merila pri uvajanju sankcij proti Rusiji zaradi vojne v Ukrajini.

“Izraelu je treba jasno povedati, kakšno neizmerno škodo s svojimi dejanji povzroča stabilnosti na svetovni ravni, pa tudi lastni državi in svojim prebivalcem. Nasilje vedno rodi nasilje, zato se mu moramo odločno upreti,” so še zapisali v sporočilu.

Skupina protestnikov poudarja, da gre za protest iz obupa, potem ko različna pisma in druge oblike protestiranja niso obrodili sadov. Ljudi ob tem pozivajo, naj se pridružijo akcijam in protestom za Palestino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje