SLS podprla Logarja kot kandidata za predsednika republike

Slovenija 07. Okt 202221:32 4 komentarji
Anže Logar
Egon Parteli/N1

Zunajparlamentarna stranka SLS bo na volitvah za predsednika republike podprla poslanca SDS Anžeta Logarja, so sporočili iz stranke. SLS je za podporo prosilo več kandidatov, vendar so skozi demokratične procese v stranki sklenili, da podprejo Logarja.

Iz zunajparlamentarne stranke SLS so sporočili, da bodo na volitvah za predsednika republike podprli poslanca SDS Anžeta Logarja.

“Logar uteleša tisto, kar Slovenija v tem trenutku potrebuje: pogled, usmerjen v človeka, zavedanje, da v funkciji predsednika republike predstavlja vse Slovenke in Slovence, ter izkušenost v mednarodnih zadevah v času, ki terjajo jasen pogled,” so sporočili iz SLS.

Ob tem v njem vidijo potencial, da skupaj z mladimi obrazi novega vodstva SLS v desnosredinski politični prostor prinese novo energijo.

Volivci bodo sicer 23. oktobra v prvem krogu predsedniških volitev lahko poleg Logarja, ki kandidira s podpisi volivcev, podpira pa ga tudi SDS, izbirali med še šestimi kandidati: poslancem NSi Janezom Ciglerjem Kraljem, kočevskim županom in kandidatom Vesne Vladimirjem Prebiličem, pravnico Natašo Pirc Musar, poslancem Levice Miho Kordišem, evropskim poslancem, sicer skupnim kandidatom SD in Gibanja Svoboda, Milanom Brglezom in ginekologinjo, kandidatko Resni.ce Sabino Senčar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje