Sobota še topla, v nedeljo prihaja sprememba

Slovenija 14. Okt 202301:00
vreme, mavrica, sonce
Manca Rozman/BOBO

Sobota se je ponekod začela z rahlim dežjem. Dnevne temperature se bodo gibale od 20 pa do 26 stopinj Celzija. V nedeljo se bo močno ohladilo.

V vzhodnih krajih bo precej jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 10 stopinj Celzija.

V soboto bo v zahodni, občasno tudi v osrednji Sloveniji, zmerno do pretežno oblačno, predvsem v hribih severne Primorske in na območju zahodnih in južnih Julijskih Alp bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26 stopinj Celzija.

Meja sneženje se bo v nedeljo spustila pod 1.500 metrov

V nedeljo bo oblačno s padavinami, predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte.

Hladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila pod 1500 m nadmorske višine. Zapihal bo vzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna burja. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale.

V ponedeljek dopoldne bo delno jasno, nato se bo od jugozahoda oblačnost spet povečala. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri, burja na Primorskem bo slabela. Razmeroma hladno bo. Tudi v torek bo suho vreme.

Kakšno bo vreme od 17. do 22. oktobra?

V torek in sredo bodo naši kraji na zahodnem obrobju območja visokega zračnega tlaka. Nad jugozahodno Evropo in nad Atlantikom bo območje nizkega zračnega tlaka, ki se bo počasi širilo nad zahodno Sredozemlje in zahodne Alpe, ob koncu tedna pa bo doseglo tudi naše kraje. K nam bo od jugozahoda dotekal razmeroma vlažen zrak, le v torek bo še bolj suh.

V torek bo še vztrajalo suho vreme. Od srede dalje bodo padavine spet verjetnejše. Razmeroma hladno bo, jutranje temperature bodo večinoma od 3 do 8, dnevne pa od 10 do 14, na Primorskem od 13 do 18 stopinj Celzija.