Sodišče zavrnilo slovenskega bogataša Tomaža Ročnika, čaka ga zapor

Slovenija 05. Jul 202319:29 9 komentarjev
Ročnikovo jahto dvignil žerjav
Bralec

Slovenski bogataš Tomaž Ročnik, katerega jahta je minuli konec tedna nasedla na hrvaškem otoku Krk, čaka zapor. Sodišče namreč ni ugodilo njegovi prošnji, da bi kazen prestajal v obliki družbenokoristnih del, zavrnili so tudi prošnjo, da bi zapor prestajal ob koncih tedna, poroča Večer.

Slovenski milijonar Tomaž Ročnik, ki naj bi z jahto pred dnevi nasedel na hrvaškem otoku Krk blizu Punata, bo zaradi zadeve Klasje moral najverjetneje v zapor – ker odločitev še ni pravnomočna, pa je Ročnik še na prostosti, poroča Večer.

Spomnimo, da zgodba “Klasje” propadlega celjskega podjetja sega v 2007, leta 2015 pa je na cesti ostalo več kot 100 delavcev. Tomaž Ročnik je bil večinski lastnik podjetja in član nadzornega sveta, na mestu direktorice pa je sedela Dragica Veršič. Ročnik in Veršič sta premoženje podjetja Klasje prenesla na njuno skupno podjetje Millcom, kupnina pa je znašala 11,5 milijona evrov.

Oba sta zatrjevala, da sta premoženje Klasja prenesla zgolj zato, da bi podjetje skrila pred denacionalizacijskimi upravičenci, ki naj bi za podjetje zahtevali preveč in bi ga lahko pahnili v likvidnostne težave.

Ročnik je v ponovljenem sojenju dobil dve leti zaporne kazni. Sodbo pa je konec lanskega leta potrdilo še višje sodišče. Obramba je tedaj napovedala vložitev zahteve za varstvo zakonitosti. Ročnik je nato zaprosil za alternativno prestajanje dosojene kazni v obliki družbenokoristnih del, a kot poroča Večer, sodišče njegovi prošnji ni ugodilo. Prav tako ni ugodilo prošnji za vikend zapor. Ta odločitev sicer še ni pravnomočna, se pa nanjo lahko Ročnik pritoži.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje