Spet veter in toča: “Pričakujemo kar močan prehod neviht”

Slovenija 31. Jul 202312:04 3 komentarji
nevihta
PROFIMEDIA

Po stabilnem ponedeljku in torku druga polovica tedna znova prinaša nevihte z močnimi sunki vetra. Ponekod bo možna tudi toča.

Nestabilno vreme nad Slovenijo se bo nadaljevalo tudi ta teden. Znova so možne močne nevihte z močnimi sunki severnega vetra in točo.

Danes bo vreme še precej umirjeno. Ponekod lahko nastanejo zgolj kratkotrajne plohe. Sončno in suho vreme nas bo spremljalo tudi dobršen del torka.

“Jutri popoldne se bodo nato predvsem v Avstriji oziroma severno od nas začele pojavljati prve plohe in nevihte. Ko bodo te prišle do nas, se lahko znova organizirajo v nevihtno linijo,” pravi dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje Anže Medved. Zaradi tega lahko pričakujemo močnejše nevihte z močnimi sunki severnega vetra, možna so tudi krajevna neurja.

Nevihtne linije bodo tako spremljali zelo močni vetrovi in nalivi, krajevno lahko nastane tudi toča. Nevihte se bodo s severozahoda postopno razširile nad vso državo.

Spremljajte, kako se premikajo nevihte.

“Močan prehod neviht”

“Ob zmerni nestabilnosti ozračja in okrepljenem višinskem vetru pričakujemo kar močan prehod neviht. Obenem so tudi vremenske napovedi meteoroloških modelov večinoma usklajene. Vso Slovenijo smo tako že danes za jutri zvečer in prvi del noči na sredo obarvali v oranžno opozorilno barvo. Na severozahodu se lahko močnejše nevihte pojavijo kakšno uro ali dve prej. Glavne nevarnoste bodo močni sunki vetra in nalivi, krajevno pa se lahko razvije tudi neurje s točo. Izrazito nevihtno dogajanje bo trajalo le nekaj ur, po polnoči se bo vreme hitro umirilo,” so zapisali na Arsu.

Sreda umirjeno, v četrtek znova slabo vreme

Do srede zjutraj bodo padavine predvidoma povsod ponehale. Sreda in prvi del četrtka bosta stabilna. V četrtek v popoldanskem času oziroma zvečer pa se bodo znova začele pojavljati nevihte. “Vsaj še en teden tako ne bo stabilnega vremena,” še napoveduje Medved.

Temperature bodo za to obdobje leta povprečne in se bodo gibale med 25 in 29 stopinjami Celzija, na Primorskem pa okoli 30.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje