Sprememba pri plačevanju parkirišč v Ljubljani

Slovenija 12. Jan 202315:44 1 komentar
Parkomat
Žiga Živulović jr./Bobo

Na ljubljanskih parkiriščih in v parkirnih hišah bo parkirnino odslej mogoče plačati tudi z debetnimi in kreditnimi plačilnimi karticami. Nadgradnja parkirnega sistema, ki se je začela 9. januarja, bo zaključena do predvidoma 20. februarja. V tem času lahko nastanejo motnje delovanja parkirnih sistemov.

Iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča so sporočili, da so začeli posodobitev in nadgradnjo parkirnih sistemov. V sklopu posodobitve bodo vsem uporabnikom omogočili brezstično plačevanje parkirnine z debetnimi in kreditnimi plačilnimi karticami.

Preberite še: V Ljubljani uvajajo novosti pri izdaji parkirnih dovolilnic

Prav tako bodo abonentom postopoma omogočili možnost izbire vstopa in izstopa preko sistema avtomatske prepoznave registrskih tablic LPR na vseh parkiriščih, ki bodo opremljena z LPR sistemom. “Novost bomo začeli uvajati v parkirni hiši Kongresni trg,” so pojasnili v sporočilu v javnost.

Kot so še dodali, bodo postopno uvedli možnost plačila parkirnine preko mobilne aplikacije EasyPark, ki bo najprej na voljo uporabnikom parkirne hiše Kongresni trg. Posodobili in zamenjali bodo tudi vse čitalce kartic Urbana na terminalih in blagajnah, nadgradili in posodobili pa tudi programsko opremo parkirnih sistemov.

Nadgradnja, ki se je pričela 9. januarja in bo potekala postopoma, bo predvidoma zaključena do 20. februarja. “Z naštetimi posodobitvami bomo zagotovili večjo varnost uporabnikov pri plačevanju storitev, višjo zanesljivost delovanja parkirnih sistemov, višjo raven kakovosti in transparentnosti uporabe ter izboljšali uporabniško izkušnjo parkiranja. V času nadgradnje lahko pride do motenj parkirnih sistemov,” so še sporočili iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča.

Preberite še: Novost pri parkiranju v Ljubljani: aplikacija, ki jo številna mesta že imajo

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje