Sredi škandala voditelj, ki je svetu sporočil smrt kraljice Elizabete II.

Slovenija 12. Jul 202322:02 1 komentar
Huw Edwards naznanil smrt kraljice Elizabete II.
Huw Edwards med najavo smrt kraljice Elizabete II. (Vir: BBC News/YouTube)

Voditelj britanske medijske hiše BBC, ki se je znašel sredi škandala s spolno eksplicitnimi fotografijami mladoletne osebe, je novinarski veteran Huw Edwards, je razkrila njegova žena. Edwards je bil desetletja znan obraz medijske hiše BBC, med drugim mu je bila zaupana tudi naloga, da svetu sporoči novico o smrti kraljice Elizabete II.

Voditelj pri medijski hiši BBC, ki naj bi 17-letni osebi plačal več deset tisoč funtov za spolno eksplicitne fotografije, je novinarski veteran Huw Edwards, je v danes objavljeni izjavi razkrila njegova žena Vicky Flind. Pojasnila je, da njen mož trpi zaradi resnih težav z duševnim zdravjem in da je trenutno na zdravljenju v bolnišnici.

“Glede na nedavno poročanje o neimenovanem voditelju medijske hiše BBC podajam to izjavo v imenu svojega moža Huwa Edwardsa po petih izjemno težkih dneh za našo družino. To počnem predvsem zaradi skrbi za njegovo duševno zdravje in zaščito najinih otrok,” je izjavila Flind.

Pojasnila je, da ima njen mož že dlje časa resne težave z duševnim zdravjem, v zadnjih letih pa naj bi se tudi zdravil zaradi hude depresije. “Dogodki v preteklih dneh so zadeve bistveno poslabšali, doživel je še eno resno epizodo in zdaj je na zdravljenju v bolnišnici, kjer bo ostal do nadaljnjega,” je nadaljevala Edwardsova žena.

“Ko bo dovolj zdrav, se namerava odzvati na objavljene zgodbe. V teh okoliščinah in glede na Huwovo stanje pa bi prosila za spoštovanje zasebnosti moje družine in vseh, ki so se znašli v teh neprijetnih dogodkih. Vem, da je Huwu zelo žal, da so nedavna ugibanja medijev prizadela toliko njegovih sodelavcev,” je še dodala.

Po mnenju policije ni storil kaznivega dejanja

Njena izjava je sicer prišča malo po tem, ko je londonska policija sporočila, da voditelj BBC ni storil nobenega kaznivega dejanja. Tiskovni predstavnik medijske hiše je naznanil, da bodo po končani policijski preiskavi nadaljevali z lastno interno preiskavo, ki so jo sicer po navodilih policije morali začasno prekiniti.

61-letni Huw Edwards je bil desetletja obraz medijske hiše BBC. Lani mu je bila zaupana naloga, da svetu sporoči novico o smrti kraljice Elizabete II.

Valižan je leta 1994 milijonom ljudi začel posredovati nočne novice in je od takrat komentiral številne najbolj burne dogodke v Veliki Britaniji. Prav tako je vodil oddajo Six O’Clock News med letoma 1994 in 2003, ki je bila takrat najbolj gledana informativna oddaja v državi.

Nazadnje je za britansko medijsko hišo BBC poročal 5. julija, ko se je javljal iz škotskega glavnega mesta Edinburg. Naslednji dan naj bi bil po besedah njegove žene seznanjen z obtožbami. Za britansko javno televizijo je iz Škotske poročal o slovesnosti ob formalnem priznanju kronanja kralja Karla III., med katero je monarh prejel škotske kronske dragulje.

Obtožbe prvi objavil britanski tabloid

Obtožbe na račun enega od voditelja medijske hiše BBC so se prvič pojavile v članku britanskega tabloida The Sun, objavljenem v petek, v katerem je mati domnevne žrtve navedla, da je ugleden voditelj BBC mladoletni osebi za pošiljanje eksplicitnih fotografij skupno plačal 35.000 funtov oziroma nekaj več kot 40.000 evrov.

The Sun je v članku navedel še, da se je komunikacija med neimenovanim voditeljem in mladoletno osebo začela pred tremi leti, ko je imela 17 let, mladoeltna oseba pa naj bi po navedbah svoje matere denar večinoma porabila za kupovanje prepovedanih drog. Te obtožbe je sicer odvetnik, ki zastopa danes 20-letno osebo, že zavrnil. Iz britanskega tabloida so zdaj sporočili, da ne ne nameravajo objaviti novih obtožb usmerjenih proti Edwardsu ter da sodelujejo z BBC-jem v internem preiskovalnem postopku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje