Sta vas zjutraj presenetila mraz in megla? Kje so bile temperature najnižje

Slovenija 27. Jul 202311:13 0 komentarjev
MEGLA
PROFIMEDIA

Zjutraj smo se marsikje zbudili v sveže julijsko jutro. Najnižja temperatura je bila izmerjena na Kredarici, najvišja na Primorskem. Poleg nizkih temperatur se je v nekaterih krajih pojavila tudi megla.

V sredo zvečer so Slovenijo znova zajele lokalne nevihte, ki so shladile ozračje. Današnje jutro je bilo tako precej sveže. Najnižjo jutranjo temperaturo so merilne postaje Agencije RS za okolje (Arso) izmerile na Kredarici, kjer je bila temperatura okoli 8. ure zjutraj –0,6 stopinje Celzija. Najvišjo, 11,7 stopinje Celzija, pa so izmerili na Primorskem, in sicer na merilni postaji letališča Portorož.

V Ljubljanski kotlini in okolici Novega mesta se je ob nižjih temperaturah pojavila tudi megla, je na Twitterju zapisal Arso.

Po dveh tednih obilnih padavin je pred nami končno sončen in temperaturno prijeten četrtek. Čez dan bo precej jasno, popoldne bo ponekod na severovzhodu zapihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. Lepo vreme se bo nadaljevalo tudi jutri. Najnižje temperature se bodo gibale od 11 do 16, nekoliko hladnejše bo v alpskih dolinah, kjer se bo živo srebro ustavilo pri 9 stopinjah Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

Konec tedna bo znova v znamenju padavin. V soboto bo dopoldne sprva še sončno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne plohe ali nevihte. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. Spet bo malo hladneje, napovedujejo na Arsu.

Kakšno bo vreme od 31. julija do 5. avgusta?

V nedeljo bo naše kraje prešla višinska dolina, nato bodo naši kraji pod vplivom zahodnih višinskih vetrov. Nova višinska dolina nas bo prešla predvidoma v sredo in nato v soboto. V ponedeljek in torek bo večinoma suho vreme. Od srede do petka bodo padavine z nevihtami spet verjetnejše, še najmanj jih bo v četrtek. Temperature bodo večinoma okoli 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!