Štajersko novo leto: obiskovalce pozivajo, naj pridejo z brezplačnim avtobusom

Slovenija 10. Nov 202211:05 2 komentarja
martinovanje v Mariboru
Visiti Maribor

V Mariboru na petkovem martinovanju, ki je med domačini znano tudi kot štajersko novo leto, pričakujejo več tisoč ljudi. Na občini obiskovalce ob tem pozivajo, naj namesto avtomobila uporabijo brezplačni mestni avtobus.

V Mariboru po v petek po dveh letih premora znova potekalo tradicionalno martinovanje. Lani in predlani so v štajerski prestolnici sicer priljubljeno zabavo zaradi epidemije covida-19 odpovedali, letos pa bo mogoče martinovati na šestih lokacijah v središču mesta.

Kot so ob tem sporočili iz Mestne občine Maribor, v petek pričakujejo več tisoč obiskovalcev, ki jim želijo zagotoviti varen prihod na prireditev in vrnitev z nje. Zaradi tega bo po sklepu mariborskega župana Saše Arsenoviča prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa v petek brezplačen: od 9. ure bo uporaba avtobusov na vseh linijah brezplačna proti mestu, od 16. ure do konca voženj avtobusov pa iz centra mesta.

Ob vstopu na avtobus v omenjenih urah in smereh bo voznik potnikom natisnil vozovnico s ceno 0,00 evra, ob tem pravijo na občini.

“Z brezplačno uporabo mestnih avtobusov želimo ob zagotovitvi varnega prevoza udeležencev martinovanja pripevati še k manjši prometni gneči v času dogodka v središču mesta,” so zapisali in dodali, da obiskovalce zato vabijo, da to izkoristijo v čim večjem številu.

Vsem, ki bodo v center mesta vendarle prišli z avtomobili, pa na občini sporočajo, da bo v petek od 14. ure odprto tudi gramozno parkirišče na Razlagovi ulici (ob občinski stavbi) in od 18. ure parkirišče Univerze v Mariboru na križišču Smetanove in Prežihove ulice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje