Moški iz okolice Krškega doma skrival eksploziv, orožje in strelivo (FOTO)

Črna kronika 13. Dec 202308:27 0 komentarjev
Zaseg v Sevnici
Foto: PP SEVNICA

Sevniški policisti in bombni tehniki specialne enote so na domu 60-letnega moškega iz okolice Krškega našli več kosov orožja, streliva in eksploziva.

V ponedeljek so sevniški policisti opravili hišno preiskavo na domu 60-letnega moškega, saj so sumili, da skriva nezakonito orožje in eksploziv.

Preiskava je sume potrdila, saj so bombni tehniki specialne enote policije in službeni pes pri moškem našli več kosov orožja, streliva in eksploziv. Natančneje: 60-letnik je doma skrival dve puški z nameščenim daljnogledom in dušilcem zvoka, nabojnike, več nabojev, vžigalnik, detonatorje in večjo količino različnih eksplozivnih zmesi, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Eksploziv so prevzeli bombni tehniki, orožje in naboje pa bodo pregledali in kategorizirali kriminalisti s policijske uprave.

Zaseg v Sevnici Zaseg v Sevnici
Foto: PP SEVNICA
Zaseg v Sevnici Zaseg v Sevnici
Foto: PP SEVNICA

Po zaključeni preiskavi bodo policisti zoper osumljenca podali kazensko ovadbo. Za nedovoljeno proizvodnjo in promet z orožjem in eksplozivom je po 310. členu kazenskega zakonika zagrožena zaporna kazen od šest mesecev do deset let, odvisno od količine hranjenega orožja in eksploziva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!