Starši prejeli ponarejeno pismo z zahtevo po cepljenju prvošolcev

Slovenija 02. Sep 202114:10 > 16:06 0 komentarjev
Prvi šolski dan v osnovni šoli
Foto: BOBO

Sredi avgusta so starši prvošolcev Osnovne šole Boštanj dobili pismo, v katerem ravnateljica zahteva cepljenje otrok. Izkazalo se je, da je pismo ponarejeno. Ravnateljica je zadevo prijavila policiji.

Ravnateljica Vesna Vidic Jeraj je za N1 potrdila, da so nekateri starši prvošolcev prejeli ponarejeno pismo z logotipom šole in njenim podpisom, v katerem zahteva cepljenje otrok. O tem je sicer prvi poročal portal MMC.

“O tem me je obvestil eden od staršev, ki je rekel, da je takoj podvomil o verodostojnosti pisma, saj je polno slovničnih napak in tudi podpis je drugačen od mojega,” je za N1 povedala ravnateljica. Pismo naj bi zakrožilo v sredini avgusta, sama pa je zanj izvedela, ko se je vrnila z dopusta in pregledala elektronsko pošto. Takoj je poklicala policijo, kjer so ji svetovali, naj zoper neznanega storilca napiše prijavo.

“Boli me, da je nekdo na takšen način zlorabil logotip šole. Hudo mi je tudi za starše, ki so zaradi tega pisma pred začetkom šole začutili nemir in zaskrbljenost,” je še povedala Vidic Jeraj. Koliko staršev je prejelo pismo, ne ve.

Ker cepiva za otroke, mlajše od 12 let, niso odobrena, sogovornica ocenjuje, da je pismo napisal “neuk avtor”.

Ravnateljica je še povedala, da težav s spoštovanjem pogoja PCT v njihovi šoli nimajo. Večina, okrog 80 odstotkov učiteljev, je cepljena. “Sama sem se cepila takoj, ko je bilo mogoče. Je pa to stvar vsakega posameznika, nikogar nisem silila v takšno odločitev. Gradim predvsem na zaupanju.”

Osnovno šolo Boštanj v občini Sevnica obiskuje približno 250 otrok.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!