Ste vedeli, da se ta konec tedna premika ura?

Slovenija 25. Mar 202213:50 > 14:41 0 komentarjev
Premik ure: anketa
N1

V noči s sobote na nedeljo bomo uro ob dveh zjutraj prestavili za eno uro naprej in s tem prešli na poletni čas. Sicer to pomeni izgubo spanca, a nam prinese tudi daljše popoldneve, ki jih lahko izkoristimo na soncu. Kaj pa vi, imate v mislih, da se ta vikend premakne ura?

Kratka anketa na ljubljanskih ulicah je pokazala, da veliko ljudi pozabi na premik ure oziroma o tem niti ne razmišlja, kljub temu pa obstaja naklonjenost ideji, da ure ne bi premikali več. Seveda so mnenja o tem, ali je boljši poletni ali zimski čas, različna. Kaj torej o tem vprašanju, s katerim se vsak ukvarja vsaj dvakrat na leto, menijo mimoidoči v prestolnici?

Sandra je na vprašanje naše novinarke Ive odgovorila: “Vi mene hecate!” Ni namreč vedela, da se ura premika ta konec tedna. Kot je dejala, premik nanjo ne vpliva, se pa pozna pri otrocih, ko je treba bolj zgodaj vstati. Tudi Žiga ni vedel, da nas čez nekaj dni čaka premik ure, strinjal pa se je s predhodnico – bolje bi bilo, da bi jo nehali prestavljati.

Medtem Luce premik ure ne moti, saj se je tega navadila. Kaj pa če bi jo nehali premikati? “Lahko, bom sprejela vse,” je povedala z nasmehom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!