Stekla bo sanacija odlagališča v Zalogu

Slovenija 28. Avg 202109:30 0 komentarjev
AAG: Pogorišče odpadkov na deponiji
Bobo (Fotografija je simbolična)

V prihodnjih dneh bo stekla odstranitev nezakonito odloženih odpadkov na območju zbirnega centra ML Surovine v Zalogu. Okoljski minister Andrej Vizjak bo namreč v ponedeljek z izbranim izvajalcem, ljubljanskim podjetjem Dolinšek transport, podpisal pogodbo za izvedbo priprave zemljišča za odstranitev odpadkov.

Kot so sporočili z ministrstva za okolje in prostor, bo izvajalec do vključno 6. septembra uredil dostop do območja, stabiliziral odpadek pred širjenjem neprijetnih vonjav, ga premestil na osnovno zemljišče, zavaroval območje pred dodatnim nelegalnim dovozom in nadaljnjim spiranjem odpadkov na sosednja zemljišča ter odstranil montažne ograje po zaključku odvoza odloženih odpadkov z območja zbirnega centra ML Surovina.

Krajani Zaloga so že od aprila lani opozarjali na nevzdržne razmere zaradi smradu, ki naj bi ga z nepravilnim skladiščenjem elektrofiltrskega pepela in mulja ter drugih odpadkov povzročalo podjetje ML Surovine. V Četrtni skupnosti Polje in Civilni iniciativi proti nepravilnemu skladiščenju odpadkov so zahtevali odstranitev vseh odpadkov, sanacijo območja pa je letos poleti podjetju ML Surovine naložila inšpekcija za okolje in naravo, ki je od lanske spomladi opravila več inšpekcijskih nadzorov na sedežu ML Surovine.

Agencija RS za okolje je 23. julija podjetju ML Surovine iz Zaloga poslala odločbo o odvzemu potrdila o vpisu v evidenco zbiralcev odpadkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!