Zaradi močnega vetra številni že od jutra brez elektrike

Slovenija 23. Jan 202306:23 > 15:32 0 komentarjev
Daljnovodi
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Zaradi vremenskih težav so v jutranjih urah brez elektrike ostala številna gospodinjstva, ki jih oskrbuje podjetje Elektro Ljubljana. Zgolj na območju Novega mesta je brez elektrike ostalo 3.156 uporabnikov. Zaradi močnega vetra, ki je trgal žice in podiral drevesa, so bile težave tudi na Primorskem, kjer je bilo ob 13. uri brez električne energije več kot tisoč odjemalcev.

Sneženje ter močan veter povzročata številne preglavice predvsem voznikom na cestah, prav tako težave pri oskrbi gospodinjstev z električno energijo.

Kot so sporočili iz podjetja Elektro Ljubljana, je zaradi izrednih razmer okoli 6. ure zjutraj brez elektrike ostalo 3.156 uporabnikov v Novem mestu. Dodatno je brez električne energije ostalo 246 uporabnikov v Ljubljani in okolici.

Okoli 7. ure je bilo brez električne energije 1.116 odjemalcev, prav tako je brez elektrike še 50 transformatorskih postaj. Okrog 12. ure je bilo brez elektrike 1.182 odjemalcev in 54 transformatorskih postaj, kažejo podatki na spletni strani podjetja, okrog 14. ure pa 709 uporabnikov in 35 transformatorskih postaj. Okrog 16.30 je bilo brez elektrike še 640 uporabnikov in 36 transformatorskih postaj.

“Ekipe na terenu odpravljajo okvare,” so potrdili v podjetju.

Težave pri oskrbi so se pojavljale tudi na Primorskem, so za N1 potrdili na Elektru Primorska. Ob 13. uri je bilo brez električne energije še 1.182 odjemalcev na Ajdovskem (Lokavec) ter v krajih Kanal, Ilirska Bistrica in Dekani. Težave so večinoma povzročala podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice zaradi vetra. Na terenu so bile vse razpoložljive ekipe Elektra Primorska, kjer so obljubili, da napake odpravljajo sproti in da bodo te bodo dokončno sanirane tekom dneva.

Do 16. ure so večino okvar na omrežju Elektra Primorska odpravili in vzpostavili normalno napajanje z električno energijo, ponekod pa začasno namestili agregate. Trenutno je na Kanalskem še 20 odjemalcev brez električne energije, so sporočili iz podjetja ter dodali, da bodo tudi tem tekom dneva zagotovili normalno oskrbo z električno energijo. Novih težav medtem ne predvidevajo, saj se veter umirja.

Preberite še: Zaradi burje zaprt del primorske avtoceste, na cestah zastoji in zdrsi vozil

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!