Štipendijski sklad bo odslej vodila Barbara Leder

Slovenija 07. Maj 202213:21 0 komentarjev
Denar
Žiga Živulović jr./BOBO

Franca Pristovška bo na čelu Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS nasledila Barbara Leder.

Vlada je danes na dopisni seji s položaja direktorja Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS razrešila Franca Pristovška in na njegovo mesto z današnjim dnem do 6. maja 2026 imenovala Barbaro Leder.

Kot je sporočil urad vlade za komuniciranje, je Pristovšek 7. marca podal pisni odstop s funkcije direktorja sklada. Odpovedni rok je potekel 6. maja. Sklad je 18. marca v uradnem listu in na svojih spletnih straneh objavil javni natečaj za direktorja. Do poteka roka 4. aprila se je prijavilo devet kandidatov, od katerih so bile tri prijave nepopolne oziroma neustrezne, ena kandidatka pa je od kandidature odstopila.

Komisija je po opravljenih razgovorih podala mnenje, da je najprimernejša kandidatka za direktorico javnega sklada Barbara Leder. Nadzorni svet sklada je 5. maja sprejel sklep, da soglaša s predlogom komisije za izbor direktorice in vladi predlagal, naj jo imenuje za direktorico, so še sporočili po današnji seji vlade.

Pristovška je vlada na položaj imenovala aprila lani, in sicer za mandat od 30. junija 2021 do 29. junija 2025. Na čelu sklada je nasledil Ireno Kuntarič Hribar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!