Stranka SD bo v drugem krogu volitev podprla Natašo Pirc Musar

Slovenija 28. Okt 202216:03 2 komentarja
Nataša Pirc Musar
BOBO

Predsedstvo Socialnih demokratov (SD) je sklenilo, da stranka v drugem krogu predsedniških volitev podpre Natašo Pirc Musar. Volilce pozivajo, da svojega glasu o naslednjem predsedniku ne prepuščajo drugim, temveč z glasom Pirc Musarjevi izkažejo "jasno namero za demokratično, spoštljivo, odprto in človekovim pravicam zavezano Slovenijo".

Prvi krog predsedniških volitev, v katerem je kandidata Socialnih demokratov in Gibanja Svoboda Milana Brgleza podprlo 15,43 odstotka volivcev, je po mnenju SD pokazal, da je velik delež volilcev, ki so se glasovanja udeležili, svoj glas oddalo kandidatom leve sredine. Vrednote, ki so jim državljani največji delež naklonjenosti izkazali že na državnozborskih volitvah, so se tudi ta čas predsedniških volitev izkazale za tiste, za katere si volivci želijo, da oblikujejo življenje v Sloveniji tudi v prihodnje, so v SD zapisali v sporočilu za javnost.

Zato so sprejeli sklep, da v drugem krogu predsedniških volitev stranka podpre Natašo Pirc Musar. Volilce, ki so v prvem krogu svoj glas namenili Brglezu ali pa se na volišča niso odpravili tako pozivajo, da odločitve o nasledniku Boruta Pahorja ne prepuščajo drugim, še manj pa “politiki, ki se je v preteklih dveh letih izkazala za izjemno problematično”, temveč svoj glas namenijo Pirc Musar.

Na nedeljskih predsedniških volitvah so med sedmerico kandidatov volivci v drugi krog poslali Anžeta Logarja, ki ga je podprlo 33,96 odstotka volivcev, in Pirc Musar, za katero je glasovalo 26,87 odstotka. Da bodo v drugem krogu podprli Pirc Musarjevo, je v nedeljo že napovedal prvak Gibanja Svoboda in premier Robert Golob, predsednica SD Tanja Fajon pa je takrat dejala, da vedo, kako se bo iztekel drugi krog predsedniških volitev, kdo bo poraženec, a da v SD ne bodo podprli kandidata SDS. Predsedstvo pa je tako zdaj Pirc Musar tudi uradno podprlo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje