Svet celjske bolnišnice imenoval novega direktorja

Slovenija 04. Apr 202219:59 0 komentarjev
Aleksander Svetelšek
Bor Slana/BOBO

Svet celjske bolnišnice je z večino glasov za novega direktorja imenoval nekdanjega direktorja Engrotuša in Petrola Aleksandra Svetelška. K njegovemu imenovanju mora soglasje sicer podati še vlada.

Svet celjske bolnišnice je na današnji seji z večino glasov za novega direktorja imenoval nekdanjega direktorja Engrotuša in Petrola Aleksandra Svetelška. Štiriletni mandat na funkciji direktorja celjske bolnišnice bo Svetelšek nastopil po tem, ko bo k njegovemu imenovanju dala soglasje še vlada, so sporočili iz bolnišnice.

Predsednik sveta zavoda Matevž Jug je po koncu glasovanja izrazil zadovoljstvo, da bo bolnišnica v kratkem poleg strokovnega dobila tudi poslovno vodstvo s polnimi pooblastili. Pred bolnišnico je namreč veliko izzivov, za katere bo treba pripraviti ustrezne ukrepe.

Svetelšek, ki je prejel pet od devetih glasov, je v izjavi za medije povedal, da bo njegova prednostna naloga ureditev financ ter kadrovskih težav.

Član sveta zavoda Samo Fakin pa je ocenil, da nihče od ustreznih kandidatov ni primeren za vodenje tako kompleksnega sistema, kot je celjska bolnišnica.

Na razpis za direktorja celjske bolnišnice sta se poleg Svetelška prijavila tudi nekdanji direktor Zdravstvenega doma (ZD) Hrastnik Gregor Pajić, ki je marca odstopil s te funkcije, in državna sekretarka na finančnem ministrstvu Irena Nunčič, ki je bila tudi vršilka dolžnosti direktorice finančne uprave in direktorica ZD Šmarje pri Jelšah.

Nunčič je za direktorico celjske bolnišnice kandidirala že leta 2018, ko je bila izbrana Margareta Guček Zakošek. Ta pa je februarja nepričakovano odstopila. Trenutno celjsko bolnišnico vodi kot vršilka dolžnosti pravnica Damjana Medved Arbeiter.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!