Svet šole zanima, katero zakonodajo je kršil ravnatelj

Slovenija 25. Avg 202121:38 > 26. Avg 2021 09:22 2 komentarja
Protest v podporo ravnatelju
BOBO

Na seji sveta osnovne šole Prebold je tekla razprava o ravnatelju Petru Žureju, potem ko je šolski inšpektorat že dvakrat predlagal njegovo razrešitev. Sklenili so, da bodo inšpektorat zaprosili, da jim posreduje ugotovljene kršitve zakonodaje. Pred začetkom seje se je sicer pred šolo zbralo okrog dvesto Žurejevih podpornikov.

Svet zavoda osnovne šole Prebold se je popoldne sestal na seji, na kateri so razpravljali o delu ravnatelja Petra Žureja. Kot smo poročali, je šolski inšpektorat svetu zavoda že dvakrat predlagal Žurejevo razrešitev. Ravnatelja je inšpektorjem prijavil sindikat, saj zavrača testiranje, ob začetku epidemije lani pa ni želel nositi niti maske.

Kot je v izjavi po seji povedal predsednik sveta šole Marjan Golavšek, je svet zavoda med drugim sprejel sklepa, da inšpektorat zaprosijo, da jim posreduje ugotovljene kršitve zakonodaje iz obeh pozivov za razrešitev, ustanovitelj zavoda pa naj jim ob tem zagotovi pravno pomoč.

Ugotovitve inšpektorjev še niso znane, saj jih do zaključka postopka ne morejo razkriti.

Golavšek je pred sejo dopustil možnost, da bi šla razprava lahko tudi v smer Žurejeve razrešitve, a na vprašanje, ali so o tem razpravljali, po seji ni želel odgovoriti.

Ob začetku seje se je pred šolo zbralo približno 200 ravnateljevih podpornikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje