Svet stranke LIDE pooblastil Zorčiča, naj sklene pogovore z Desus in LDS

Slovenija 18. Feb 202221:53 0 komentarjev
Igor Zorčič
Igor Zorčič (Foto: Uroš Kokol/N1)

Svet stranke LIDE je danes pooblastil predsednika Igorja Zorčiča, da pristopi k oblikovanju skupne liste kandidatov za nastop na prihajajočih državnozborskih volitvah. Poudarili so, da naj v čim krajšem času zaključi že začete pogovore z DeSUS in LDS ter nadaljuje pogovore še z ostalimi sorodnimi strankami, so sporočili iz sveta LIDE.

Organi DeSUS so sicer v torek sprejeli sklep o skupnem oblikovanju liste z LIDE. Svet DeSUS je ob tem pooblastil vodstvo stranke, da izvede organizacijske postopke, potrebne za oblikovanje skupne kandidatne liste. V DeSUS pričakujejo, da bo LIDE v nadaljevanju k pogovorom o oblikovanju skupne liste pristopil s svojimi predlogi, nato pa bodo na skupni seji določili kandidate posameznih volilnih enot.

Stranki prav tako nista zanikali morebitnega nadaljnjega povezovanja. Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je ob tem pojasnil, da bosta stranki uredili medsebojno razmerje za čas volilne kampanje in po njej. Z oblikovanjem skupne kandidatne liste liberalcev in upokojencev si v LIDE želijo na prihajajočih volitvah nagovoriti prav ta del populacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!