Svetovanje Milovića: inšpektorat za notranje zadeve ni ugotovil nepravilnosti

Slovenija 20. Feb 202314:12 1 komentar
vlada, gregorčičeva
Tina Kosec/BOBO

Inšpektorat za notranje zadeve ni ugotovil nepravilnosti pri neformalnem varnostnem svetovanju Miloša Njegoslava Milovića, ki ga je ta opravljal za vlado, poroča Dnevnik.

Inšpekcijski nadzor so ustavili, ker ni ponujal svetovanja na področju zasebnega varovanja, temveč je svetoval državi, poroča današnji Dnevnik.

Inšpektorat za notranje zadeve je namreč sredi decembra lani prek državnega portala za oddajo anonimnih prijav kršitev prejel vlogo v zvezi z aktivnostmi nekdanjega policijskega specialca, danes pa podjetnika in svetovalca Miloša Njegoslava Milovića, ki da je opravljal varnostno svetovanje brez pogodbe in brez pooblastila.

“Inšpektorat je skladno s svojimi pristojnostmi in zakonskimi pooblastili zadevo preučil in ugotovil, da ni bilo kršitev zakona o zasebnem varovanju,” so za časnik pojasnili na notranjem ministrstvu. Dodali so še, da so po pregledu prijave in člankov v medijih ugotovili, da mu ni mogoče očitati kršitev določil zakona o zasebnem varovanju, saj ta ureja le pravice in obveznosti na področju varovanja, ki ga ne zagotavlja država.

“Posledično Milošu Njegoslavu Miloviću ni mogoče očitati, da je ponujal svetovanje v zvezi z zasebnim varovanjem, temveč je ponujal svetovanje glede varovanja, ki je v pristojnosti države in njenih varnostnih organov,” so še zapisali na notranjem ministrstvu.

Milović, ki se ukvarja s poslovnim in varnostnim svetovanjem, naj bi sodeloval pri odločitvah, povezanih z varovanjem predsednika vlade Roberta Goloba, je bilo po poročanju medijev razbrati iz poročila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava.

Premier Robert Golob je v okviru poslanskih vprašanj na decembrski seji DZ pojasnil, da Milović pri njegovem varovanju nima formalne vloge in za svoje storitve tudi ni plačan, ga je pa prosil za mnenje. “Vso pravico imam vprašati za mnenje kogarkoli in moje vprašanje njemu je bilo, kakšen je najbolj ustrezen način varovanja mene,” je pojasnil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje