Kot pred štirimi leti: Kangler prišel v štab k Arsenoviču in mu čestital

Slovenija 20. Nov 202222:37 5 komentarjev

V Mestni občini Maribor bodo župana dobili v drugem krogu lokalnih volitev. Vanj sta se uvrstila aktualni župan Saša Arsenovič in nekdanji župan Franc Kangler. Zvečer je Kangler obiskal Arsenoviča in mu čestital za zmago v prvem krogu.

V Mestni občini Maribor bodo župana dobili v drugem krogu lokalnih volitev, ki bo 4. decembra. Vanj sta se danes uvrstila aktualni župan Saša Arsenovič in nekdanji župan Franc Kangler. Kangler je zvečer obiskal volilni štab Arsenoviča in mu čestital za zmago v prvem krogu.

Na lokalnih volitvah leta 2018 sta se v drugem krogu prav tako soočila Arsenovič in Kangler. Tudi takrat je Kangler po uvrstitvi v drugi krog prišel v štab k Arsenoviču in mu čestital. 

Aktualni župan Arsenovič je danes dejal, da se mu zdi lepo, da je Kangler prišel v njegov štab in mu čestital. “Politično se mi zdi to zelo korektno. Z njegovimi svetniki smo tudi v prejšnjem mandatu veliko dobrega naredili. Mesto se razvija zaradi pametnih odločitev vseh. Danes so se karte za novo premešale, drugi krog je pred nami. Pozivam k boljši volilni udeležbi,” je dodal.

Franc Kangler pa je dejal, da je ta njegova poteza odraz resnega politika. “Ta roka pomeni, da vsi gledamo na boljšo prihodnost Maribora. Prepričan sem, da je tudi ta rezultat, ki ga imamo, dober in da bodo naši svetniki delali v interesu mesta,” je dodal. Kangler še meni, da si mesto ne zasluži, da bi se ljudje v njem prepirali, ampak je pozval k dialogu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje