Tanja Fajon o obtožbah Breclja: Jaz nisem vzela enega evra, nisem lopov

Slovenija 30. Jan 202413:44 32 komentarjev

"Jaz nisem vzela enega evra, nisem lopov. To je groba žalitev." S temi besedami se je predsednica SD Tanja Fajon v pogovoru za N1 STUDIO odzvala na besede predsednika vladnega strateškega sveta za zdravstvo Erika Breclja, ki je za stranko SD večkrat dejal, da je skorumpirana in plenilska.

Predsednik vladnega strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj, ki ga je na to mesto izbral premier Robert Golob, je koalicijske Socialne demokrate v zadnjem času večkrat javno obtožil, da so skorumpirana in plenilska stranka. Za četrtkovo Tarčo je denimo dejal: “Kaj je stranka SD v zdravstvu, vemo. To je stara plenilska stranka.”

V SD so nad njegovimi izjavami ogorčeni. Kot smo prvi poročali na N1, v stranki menijo, da gre za neresnične obtožbe, razmišljajo tudi, da bi Breclja tožili. Hkrati pa želijo, da se do njegovih izjav opredelita obe koalicijski partnerici, predvsem premier Robert Golob, ki je Breclja postavil na čelo strateškega sveta.

Predsednica SD Tanja Fajon se je v pogovoru za N1 STUDIO, v katerem je komentirala poziv k odstopu pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, odzvala tudi na Brecljeve izjave. Kot je dejala, je izjemno razočarana, da ugledni zdravnik, ki uživa ali naj bi užival zaupanje ljudi, tako mirno in hladno s prstom kaže na lopove, na stranko, ki je lopovska.

“Jaz nisem vzela enega evra, se ne počutim kot lopov. To je groba žalitev. Če ima dr. Brecelj karkoli za kogarkoli, je dolžan o tem obvestiti pristojne organe,” je povedala in dodala, da zanjo ni več oseba, ki je vredna zaupanja. Po njenih besedah so Brecljeve izjave prizadele nekatere ljudi v stranki, tudi njo.

Ali je torej že padla dokončna odločitev o tožbi? Fajon je odgovorila, da razmišljajo o marsikateri potezi. “Smo pa ljudje na funkcijah, kot je tudi vodenje strokovnega sveta, odgovorni, ker ljudje nas spremljajo, jemljejo za zgled in jim moramo dajati zaupanje. Take pavšalne izjave in napadi na celotno stranko … na to žal ne pristajam,” je dejala.

“Želela bi si, da bi ljudje, ki smo na javnih položajih, znali brzdati svoje besede,” je še povedala Fajon.

Celotna oddaja N1 STUDIO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje