Tekmovalec resničnostnega šova ni odnesel aktualnega župana

Slovenija 20. Nov 202223:56 > 21. Nov 2022 06:45 0 komentarjev
Facebook/Befunky

V Škofji Loki se je za županski stolček na listi SDS potegoval Gašper Hafner, ki je širši javnosti poznan kot tekmovalec resničnostnega šova Ljubezen po domače. A mu občanov ni uspelo prepričati. Volilci so podprli aktualnega župana Tineta Radinjo, ki bo županski stolček grel drugi mandat.

Potem ko je stranka SDS pred štirimi leti v boj za škofjeloškega župana poslala Roberta Straha in je ta v drugem krogu volitev prejel skoraj 47 odstotkov glasov, je letos omenjena stranka stavila na Gašperja Hafnerja. Kandidata, ki je širši javnosti poznan kot tekmovalec resničnostnega šova Ljubezen po domače.

Ključno v svojem programu je imel: razvoj podeželja v smeri pametnih vasi, zagotovitev ustrezne infrastrukture za industrijo in obrt ter gradnjo stanovanj. A mu volilcev ni uspelo prepričati. Po delnih neuradnih izidih se je namreč uvrstil na drugo mesto, a je pred aktualnim županom močno zaostal. Tine Radinja je namreč osvojil 73,8 odstotka glasov volilcev in tako zmagal v prvem krogu, medtem ko je Hafner dobil 16,62 odstotka glasov.

“Hvala za zaupanje. Hvala za potrditev, da smo na pravi poti. Hvala, da ste nam omogočili sodelovanje tudi v prihodnje,” je po zmagi prek družbenega omrežja Facebook svojim volilcem sporočil Radinja, ki je sicer kandidiral s podporo skupine volilcev. Prek istega družbenega omrežja se je sicer svojim volilcem zahvalil tudi Hafner.

V Škofji Loki so sicer imeli še dva kandidata – Rolando Krajnik (Komunalno ekološka lista) je osvojil 6,56 odstotka glasov, medtem ko je kandidat Levice Marin Trampuš dobil zgolj dobre tri odstotke glasov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!