Težave pri izdaji eNapotnic: NIJZ napako že odpravlja

Slovenija 15. Feb 202319:00 1 komentar
Čakalnica v bolnišnici
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V zadnjem času zaznavajo, da prihaja do težav pri izdaji eNapotnic zdravnikov na sekundarni in terciarni ravni zdravstva.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) v zadnjem času zaznavajo, da prihaja do težav pri izdaji eNapotnic zdravnikov na sekundarni in terciarni ravni zdravstva. Gre za tehnično napako, ki jo že odpravljajo, so zapisali na spletni strani NIJZ.

Kot so pojasnili, sistem v nekaterih primerih zavrača izdajo eNapotnic, zaradi česar se bolniki vračajo po eNapotnice k svojim izbranim zdravnikom na primarni ravni.

Napaka se je po njihovih navedbah pojavila ob nadgradnji sistema eNaročanja, ki odpravlja težave z nujnim navajanjem številke osnovne napotnice, izdane s strani osebnega zdravnika.

Zdravnike, ki bi imeli tehnične težave, prosijo, da se čim prej, ko zaznajo težavo, obrnejo na elektronski naslov [email protected].

“Na NIJZ podpiramo izdajanje napotnic za diagnostične preiskave in nadaljnjo multispecialistično obravnavo bolnikov s strani zdravnikov na sekundarni in terciarni ravni, tako da se bolniki ne vračajo po napotnice k svojim osebnim izbranim zdravnikom na primarni ravni,” so še sporočili z NIJZ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje