Težavno reševanje s Triglava: slabo vreme onemogočilo vzlet helikopterja

Slovenija 04. Jul 202312:14 2 komentarja
Reševanje
Gorska Reševalna Zveza Slovenije/FACEBOOK

V ponedeljek si je pri sestopu s Triglava tuji planinec zlomil nogo. Ker zaradi slabega vremena pomoč helikopterja ni bila mogoča, so gorski reševalci ponesrečencu odhiteli pomagat peš in ga varno predali v nadaljnje zdravljenje nujne medicinske pomoči Jesenice. Ob tem gorski reševalci znova opozarjajo vse obiskovalce Triglava in drugih gora po Sloveniji, da pred odhodom v gore nujno preverijo vremensko napoved.

Gorski reševalci so v ponedeljek rešili tujega planinca, ki si je pri sestopu s Triglava zlomil nogo. Kot so zapisali na Facebook strani Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), so na pomoč odhiteli peš, saj zaradi slabega vremena pomoč helikopterja ni bila mogoča. V slabem vremenu – vetru in megli — in ”na peš” so poškodovanega varno in uspešno predali v nadaljnje zdravljenje nujne medicinske pomoči Jesenice.

Gorski reševalci so ob tem opozorili, da je kljub slabi vremenski napovedi predvsem na izhodiščih na Triglav veliko število pohodnikov. “Gorski reševalci GRS Mojstrana svetujemo, da naj vsi obiskovalci Triglava in tudi drugih gora v Sloveniji, pred odhodom v gore nujno preverijo vremensko napoved. Zavedati se je namreč treba, da če v takem vremenu pride do nesreče, so razmere tako za reševanje in gorske reševalce kot tudi za samega ponesrečenca še bolj zahtevne in tvegane. Samo reševanje zato tudi traja dlje,” so dodali.

Čeprav ga, kot so zapisali, vreme letošnje poletje ”biksa”, pa naj bo varnost in lepi spomini s hribov prva prioriteta, ko se odločate za obisk slovenskih gora.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje