Tina Maze čustveno o domačem kraju: “Pomagajte Črni pri obnovi izgubljenega”

Slovenija 08. Avg 202307:40 11 komentarjev
Tina Maze
PROFIMEDIA

Na Instagramu se je oglasila legendarna slovenska smučarka Tina Maze, ki prihaja iz Črne na Koroškem. Ljudi je pozvala, naj po katastrofalni ujmi pomagajo njenemu domačemu kraju.

V krajih, ki jih je v preteklih dneh prizadela ujma s katastrofalnimi poplavami, odpravljajo posledice. Na Koroškem so težave s pitno vodo in neprevoznimi cestami, prav tako na Savinjskem. Eden najhuje prizadetih krajev je Črna na Koroškem, domače mesto nekdanje vrhunske smučarke Tine Maze.

Že pred tremi dnevi je opozorila, da v Črni ni signala in da ne more priklicati nikogar. Takrat ni bilo niti vode in elektrike. Zdaj ko pa se je v njenem domačem mestu že začela sanacija posledic, se je oglasila še enkrat.

View this post on Instagram

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

Opozorila je, da je osnovna infrastruktura v njenem domačem kraju izbrisana ter da je poplavljenih veliko hiš in podjetij. Ob tem se je zahvalila vsem domačinom, gasilcem, vojakom in drugim, ki pomagajo na terenu.

“Trenutno še ne moremo it pomagat (ker so ceste še vedno zaprte), lahko pa začnemo zbirati sredstva za obnovo tistega, kar je bilo izgubljeno, ter podarimo upanje tistim, ki ga najbolj potrebujejo,” je zapisala in pozvala k donacijam pomoči.

Na občini so odprli tekoči račun, na katerem zbirajo denar za vse prizadete. Denarno pomoč lahko nakažete na TRR: SI56 0110 0010 0007 227, sklic: 00 2393, koda namena: CHAR.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje