Tudi Tina Maze opozarja: Že dva dni nimamo nobenih informacij iz Črne

Slovenija 05. Avg 202309:50 4 komentarji
Tina Maze.
Tina Maze. (Foto: PROFIMEDIA)

Črna na Koroškem je odrezana od sveta, ob tem pa veliko težavo predstavlja komunikacija. Telefoni ne delujejo, številni ne morejo priklicati svojcev na tem območju. Na težave je opozorila tudi nekdanja vrhunska smučarka Tina Maze.

“Že dva dni nimamo nobenih informacij iz Črne, ker ne dela signal,” je tvitnila Tina Maze in se tako pridružila številnim, ki opozarjajo, da ne vedo, kaj se dogaja z njihovimi svojci in prijatelji na tem območju.

Zaskrbljujoče so informacije, da v Črni na Koroškem že primanjkuje hrane, vode in goriva za agregate. “Vem, da ni več nobenega mostu in da nimajo vode in elektrike! Bodite močni in pomagajte drug drugemu,” je dodala Maze.

Da je težava s komunikacijo zelo velika, je za N1 opozorila tudi županja Črne na Koroškem Romana Lesjak. Kot je pojasnila, so telefonske povezave poškodovane, zato tudi informacije kapljajo po kosih. V Črni signala ni, občasno je možno poslati le SMS-sporočila. “Ljudje ne vedo, kaj je z njihovimi svojci,” je dodala. Od ministra za obrambo Marjana Šarca pričakuje ukrepanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje