To, da je Starman vozil pijan, ni zamajalo zaupanja odvetniške zbornice

Slovenija 20. Apr 202312:21 11 komentarjev
Janez Starman
Mestna občina Koper

Po tem, ko je koprski podžupan Janez Starman zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno ostal brez vozniškega dovoljenja, se je na to odzval tudi upravni odbor Odvetniške zbornice Slovenije. Ocenili so, da to ni v čast slovenskemu odvetništvu, a da zaupanje v Starmanovo sposobnost vodenja zbornice ni omajano.

Koprski podžupan Janez Starman je Odvetniško zbornico Slovenije, katere predsednik je, seznanil s tem, da so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Kot je upravni odbor zbornice poudaril v svojem odzivu, ima vsak odvetnik dolžnost delovati v skladu z etičnimi načeli in na ta način skrbeti za svoj poklicni ugled in ugled odvetništva. “To vključuje spoštovanje zakonodaje, doseganje visokih standardov integritete in profesionalnosti, kar še zlasti velja za prvega med enakimi. Kolega Janez Starman obžaluje dogodek in se je za svoje ravnanje tudi opravičil,” so sporočili. Ob tem so dodali, da zaradi dogodka zaupanje upravnega odbora v Starmanovo sposobnost vodenja zbornice ni omajano.

Starman je koprskemu županu Alešu Bržanu konec preteklega tedna ponudil svoj odstop, vendar ga Bržan ni sprejel. To je pojasnil v zapisu na Facebooku, češ da se “zaradi ene napake ni pripravljen odpovedati izvrstnemu sodelavcu”.

Kot je zapisano na spletni strani Mestne občine Koper, je bil Starman za koprskega podžupana imenovan februarja leta 2021, in sicer za pravne zadeve, izvensodno reševanje sporov in vodenje projektov. V občinski svet je bil kot kandidat na Listi Aleša Bržana izvoljen decembra 2018. Po Bržanovi zmagi na lanskih lokalnih volitvah je Starman ostal na mestu podžupana, svojo funkcijo pa opravlja nepoklicno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje