Tonin: Fotografije Janševih druženj še ne dokazujejo ničesar

Slovenija 14. Sep 202116:29 > 18:13 4 komentarji

"Tudi politiki imajo življenja in sama slika še ne dokazuje ničesar. Če pa obstajajo dokazi, da je Janez Janša kakorkoli vplival, prispeval k temu, da je nekdo dobil posle, potem pa je to treba obelodaniti in tudi ustrezno ukrepati,” je v oddaji N1 STUDIO o fotografijah Janeza Janše dejal podpredsednik vlade Matej Tonin.

V oddaji 24ur zvečer so objavili fotografije, ki naj bi dokazovale, da druženja Janeza Janše s poslovnežem Andrejem Marčičem in lobistom Božem Dimnikom niso bila naključna.

Ali takšna druženja pomenijo korupcijsko tveganje? Na to vprašanje je v oddaji N1 STUDIO odgovarjal podpredsednik vlade in predsednik NSi Matej Tonin.

Kot je povedal Tonin, vsako druženje še ne pomeni korupcijskega tveganja, ker to pomeni, da se politiki z določenimi ljudmi ne bi smeli niti družiti niti slikati.

“Problematično bi bilo, da bi se minister za zdravje ali pa morda tudi predsednik vlade, ki neposredno o teh poslih odloča, družil na takšen način z dobavitelji. Če pa se politik, ki je v opoziciji slika z nekom, zame to še ne predstavlja korupcije,” je dejal.

“Tudi politiki imajo življenja”

Če ima kdorkoli kakršnekoli dokaze, jih je dolžan predložiti, te stvari morajo obravnavati pristojne institucije, še pravi predsednik koalicijske NSi.

“Zato pa imamo protikorupcijsko komisijo, imamo tudi policijo in vse ostale organe. Če bomo prišli na raven, da bo vsaka slika nekoga že korupcijsko tveganje … Mi smo imeli tabor, tam se je z mano slikalo veliko ljudi, za vsakega ne vem, kakšno je njegovo ozadje,” je dodal Tonin.

Dodal je, da na to, da vsaka fotografija predstavlja korupcijsko tveganje, ne more pristati in da tudi stranka NSi tovrstnih fotografj ni nikoli problematizirala.

“Tudi politiki imajo neka življenja in sama slika še ne dokazuje ničesar. Če pa obstajajo dokazi, da je Janez Janša kakorkoli vplival, prispeval k temu, da je nekdo dobil posle, potem pa je to treba obelodaniti in tudi ustrezno ukrepati,” je dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje