Tožilstvo za Žarka Gorenjca, obtoženega umora žene, predlaga 28 let zapora

Črna kronika 15. Feb 202309:58 1 komentar
Sodišče
Foto: PROFIMEDIA

Tožilstvo za Žarka Gorenjca, ki je obtožen umora žene pred skoraj dvema letoma, predlaga 28 let zapora. Gorenjc je po navedbah tožilstva 36-letno ženo umoril v domači hiši v bližini Grosupljega, saj ga je ta po letih psihičnega, fizičnega in spolnega nasilja hotela zapustiti.

Tožilstvo za Žarka Gorenjca, ki mu očita umor žene iz nizkotnih nagibov in maščevanja marca 2021, predlaga 28 let zapora. Pooblaščenec žrtvinega očeta pa zahteva najvišjo, 30-letno zaporno kazen. Sodba bo znana prihodnji teden, piše časopis Dnevnik.

Tožilstvo Gorenjcu očita, da je 36-letno ženo umoril v domači hiši v bližini Grosupljega, saj ga je ta po letih psihičnega, fizičnega in spolnega nasilja hotela zapustiti. Nekaj ur po dogodku naj bi se Gorenjc v družbi očeta prijavil sam in se predal policiji.

Preberite še: Minister Koritnik na sojenju Žarku Gorenjcu za umor žene: “Bila je obupana”

Obtoženi je vztrajal, da je bil ravno on žrtev dolgoletnega maltretiranja. Tožilka Ana Krim je po poročanju Dnevnika jasno izrazila, da so vse obtoženčeve navedbe v zagovoru pred preiskovalnim sodnikom in na sojenju lažnive, tudi žrtvini bližnji sorodniki in prijatelji so zgodbo orisali povsem drugače od obtoženega.

Tožilstvo je na osnovi pričevanj sodnih izvedencev prepričano, da je Gorenjc v usodnih trenutkih natančno vedel, kaj počne ter da je bil umor premišljeno dejanje. Tudi pooblaščenca mladoletnega otroka žrtve in obtoženega ter očeta žrtve sta prepričana, da je krivda obtoženemu dokazana. Pooblaščenec žrtvinega očeta je sodišču predlagal izrek najvišje možne kazni.

Sodba bo znana prihodnji teden po zaključnih besedah obrambe, še poroča Dnevnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje