Tri leta potem, ko je Kris prejel zdravilo: Vsem pošiljam močan objem

Slovenija 21. Nov 202220:07 8 komentarjev
Kris Zudich
Instagram/Kris Zudich

Danes minevajo tri leta od tega, ko je Kris Zudich prejel zdravilo Zolgensma. Za takrat najdražje zdravilo na svetu je denar zbirala cela Slovenija. "Kar nekaj časa se vam nisem oglasil, vendar mi ne zamerite, saj skušam nadomestiti vse izgubljene dni v vrtcu in kar se da uživati v družbi vrstnikov," so ob obletnici zapisali na uradni strani kampanje Go Help Kris.

Na današnji dan pred dvema letoma je danes štiriletni Kris Zudich prejel zdravilo Zolgensma, kar so mu z množičnimi donacijami omogočili prebivalci Slovenije. V neverjetno kratkem času so zanj zbrali skoraj štiri milijone evrov.

Zolgensma je zdravilo, ki ga uporabljajo za zdravljenje spinalne mišične atrofije in je takrat veljalo za najdražje zdravilo na svetu. Kris je moral zdravilo prejeti, preden je dopolnil drugo leto, po terapiji pa se je njegovo zdravstveno stanje precej izboljšalo.

Na uradni Instagram strani kampanje Go Help Kris so ob tej obletnici objavili njegove fotografije in sporočilo: “Tri leta so minila od dne, ko sem, hvala vaši pomoči, prejel gensko zdravilo. Kar nekaj časa se vam nisem oglasil, vendar mi ne zamerite, saj skušam nadomestiti vse izgubljene dni v vrtcu in kar se da uživati v družbi vrstnikov.”

Kris še vedno obiskuje terapije. “Z napredkom, radovednostjo, zgovornostjo in vragolijami razveseljujem vse okoli sebe, še najbolj pa družino, ki mi vedno stoji ob strani. Vsem pošiljam močan objem, predvsem pa mojim prijateljem, ki se kot jaz iz dneva v dan trudimo in premagujemo ovire.” Ob tem je Kris objem poslal tudi Urbanu, ki še vedno potrebuje pomoč.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje