Trije kandidati za direktorja zavoda za blagovne rezerve

Slovenija 16. Maj 202215:09 > 15:09 0 komentarjev
Zaščitna oprema
Žiga Živulović jr./BOBO

Na Zavodu RS za blagovne rezerve so na razpis za direktorja zavoda prejeli tri vloge. Kot so za STA sporočili z zavoda, jih bo zdaj pregledal upravni odbor ter posredoval na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v izborni postopek. Zavod trenutno kot v.d. direktorja vodi Andrej Kužner.

Zavod za blagovne rezerve je razpis za novega direktorja objavil 29. aprila, rok za prijave pa se je iztekel 13. maja. Direktorja bo imenovala vlada za štiriletno obdobje z možnostjo ponovnega imenovanja.

Kužner kot v.d. direktorja vodi zavod od sredine novembra lani, ko je vlada na podlagi odstopne izjave s položaja direktorja zavoda razrešila Tomija Rumpfa.

Nekdanji direktor Kobilarne Lipica Rumpf je na zavod prišel aprila 2020, ko je vlada razrešila Antona Zakrajška, ki je zavod vodil od julija 2008. Slednji se je z mesta direktorja poslovil v prvem valu epidemije covida-19, ko je bil Zavod RS za blagovne rezerve določen za nabavo zaščitnih sredstev v boju zoper covid-19 na nacionalni ravni. Pozneje je njegov namestnik Ivan Gale spregovoril za TV Slovenija o domnevnih nepravilnostih in političnih pritiskih pri nakupih zaščitne opreme in ventilatorjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!