Troha prišel na Državno volilno komisijo, Vučko poklical policijo

Slovenija 24. Apr 202215:31 > 18:05 0 komentarjev
Troha na DVK
FACEBOOK

Predstavniki gibanja Ozaveščeni prebivalci Slovenije so danes prišli v prostore Državne volilne komisije. Ker niso želeli oditi, je direktor komisije Dušan Vučko poklical policijo, ki pa ni zaznala znakov kaznivih dejanj ali prekrškov.

Danes je štiri ali pet ljudi prišlo na Državno volilno komisijo (DVK) in kljub pozivom niso želeli oditi, so nam pojasnili na DVK. Zato je direktor DVK Dušan Vučko poklical policijo. Osebe, ki so danes prišle na sedež DVK na Slovenski cesti v Ljubljani, so bili pripadniki gibanja Ozaveščeni prebivalci Slovenije. Celoten dogodek so prenašali na Facebookovi strani OPZ, v videih pa nastopa predvsem predstavnik OPZ Ladislav Troha.

 

Vučko poklical policijo

Kot so pojasnili na DVK, so nepovabljeni obiskovalci trdili, da imajo kot predstavniki civilne družbe pravico nadzirati delo DVK. Zahtevali so srečanje z direktorjem Vučkom, ki jih je obvestil, da danes ne bo seje komisije, so še sporočili z Državne volilne komisije. Vučko jih je potem trikrat prosil, da stavbo zapustijo, saj so ovirali prihod novinarjev na novinarsko konferenco o volilni udeležbi. Ker niso želeli oditi, je Vučko poklical policijo. Kot so pojasnili na policiji, so nato nepovabljeni obiskovalci vendarle poslušali Vučkov nasvet in zapustili prostore DVK. Ko so policisti prispeli, so bili namreč Troha in drugi že pred stavbo. “Policisti z zbiranjem obvestil o dogodku do sedaj niso zaznali elementov kaznivih ravnanj ali prekrškov,” so še sporočili s policije.

Nato so na DVK izvedeli še, da je Troha okužen z novim koronavirusom, je za STA povedala predstavnica DVK za odnose z javnostmi Tina Hrastnik. Ladislav Troha je sam pred tremi dnevi na Facebooku razkril, da ima covid-19.

OPZ je večkrat protestiral proti ukrepom za boj proti epidemiji. Septembra lani je vdrl v studio TV Slovenija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!