Zanikovalci koronavirusa vdrli v studio TV Slovenija

Slovenija 03. Sep. 202120:55 > 04. Sep. 2021 12:445 komentarjev
Delite:

Zanikovalci obstoja koronavirusa, ki že več mesecev protestirajo pred poslopjem RTV v Ljubljani, so v petek zvečer vdrli v studio, kjer snemajo dnevno informativno oddajo in Odmeve.

Pred stavbo RTV na Kolodvorski ulici v Ljubljani vsakodnevno protestira skupina ljudi, ki verjame, da koronavirus ne obstaja.

Manjša skupina zanikovalcev koronavirusa je v petek zvečer vdrla v prostore RTV Slovenija, in sicer v studio, kjer snemajo Dnevnik in Odmeve.

Na prizorišče je prišla policija, ki jih je večkrat pozvala, naj zapustijo studio oziroma stavbo. Njihovih pozivov niso želeli upoštevati.

Dan kasneje skupine, ki je več mesecev protestirala pred poslopjem RTV v Ljubljani, pred stavbo ni bilo.

Na svojem Facebook profilu je posnetek vdora v studio objavila novinarka RTV Barbara Vidmajer. Kot nam je povedala, so zanikovalci virusa preskočili vratca v avli stavbe. Po hodnikih so se odpravili do studia TV Slovenija. Ker studia kljub večkratnim pozivom niso želeli zapustiti, jih je morala od tam odvleči policija.

S PU Ljubljana so sporočili, da je na Kolodvorski ulici v petek od 19. ure dalje potekal prijavljen protestni shod, a je okoli pol devete ure zvečer nekaj oseb vstopilo v stavbo medijske hiše, torej RTV. Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so na kraju posredovali policisti, ki so zagotovili javni red. Zdaj nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo.

V četrtek se je z zanikovalci koronavirusa soočil tudi Igor Bračič, tekstopisec in polovica glasbenega dvojca Slon in sadež, ki je pozval k cepljenju, ker, kot je slikovito ponazoril, “korona obstaja in ubija, nehajte se zajebavat”.

Komentari

Vaš komentar