Tudi v torek močne padavine: spremljajte, kako se pomikajo po Sloveniji

Slovenija 29. Avg 202305:00 > 18:35 0 komentarjev
radarska slika 1735
Foto: Agencija RS za okolje

Tudi v torek so Slovenijo zajele močne padavine, ki so se čez dan krepile. Spremljajte radarsko sliko padavin, kako se po Sloveniji premikajo nevihte.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so v torek za vso Slovenijo, razen na severu, izdali oranžno vremensko opozorilo.

V nasprotju s ponedeljkom, ko je v kratkem času padla velika količina padavin in je bilo zato za celotno državo izdano rdeče opozorilo, so bile padavine v torek razporejene enakomerno čez ves dan. Je bila pa skupna količina teh še vedno zelo velika, kar je povzročalo težave predvsem na Koroškem in Štajerskem.

Spremljajte, kje nastajajo nevihte (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika padavin prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!