Tudi koroški planinci protestirajo proti oglasu SDS

Slovenija 09. Apr 202221:32 > 10. Apr 2022 08:13 9 komentarjev
oglas SDS
SDS

Potem ko je pred dvema dnevoma uprava mestne občine Slovenj Gradec stranko SDS pozvala k umiku oglasa, v katerim si lastijo zasluge za obnovo slovenjgraškega kulturnega doma, so se danes oglasili tudi v planinskem društvu Prevalje. Zmotil jih je oglas SDS, v katerem se hvalijo z obnovo planinske koče na Uršlji gori.

“Žal nam je, da se moramo oglašati v predvolilnem času oglašati,” se začne zapis na spletni strani PD Prevalje. Kot poudarjajo, se s politiko ne želijo ukvarjati.

“Ker pa smo v preteklih dneh v različnih spletnih medijih opazili sporne predvolilne oglase, na katerih si vladajoča stranka SDS lasti zasluge za različne projekte, financirane iz razpisov, ki jih razpisujejo ministrstva, se moramo na to odzvati.”

Kot pojasnjujejo, se je lani res začela obnova koče na Uršlji gori, vendar pa ti ni zasluga SDS ali katere koli druge stranke, temveč gre za posledico uspešne prijave društva na razpis ministrstva za gospodarstvo. “PD Prevalje na tem mestu poziva SDS, naj sporni oglas, kjer je omenjena obnova koče na Uršlji gori, umakne!”

SDS smo zaprosili za odziv, nanj še čakamo. Na naša vprašanji izpred dveh dni, v zvezi s protestom občine Slovenj Gradec proti spornim oglasom, se še niso odzvali.

Se je pa SDS odzvala na Facebooku – na strani SDS Koroška. Kot so zapisali, si kot največja vladna stranka seveda lahko lastijo zasluge. “Vlada se odloči, katera so njena prioritetna področja, v katera bo vlagala v času mandata,” so med drugim zapisali v objavi na družbenem omrežju.

Pravilo, ne izjema

Prevzemanje zaslug za projekte, financirane z javnimi sredstvi, je sicer rdeča nit letošnje predvolilne kampanje SDS na lokalni ravni.

oglas SDS
Primer oglasa SDS na Facebooku

V Zasavju se denimo hvalijo, da so zgradili regijski center za obveščanje Trbovlje, na Dolenjskem naj bi “za vas” zgradili dodatne prostore v osnovni šoli in vrtcu Otočec, na Štajerskem naj bi “za vas” sanirali objekte vodne infrastrukture na območju porečja Drave, na Primorskem napovedujejo, da bodo “za vas” zgradili kolesarske in pešpoti v Kopru in prenovili cesto Koper-Dragonja, na Notranjskem pa se med drugim hvalijo z gradnjo medgeneracijskega centra Loški Potok.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje