Tudi Mark Cuban je gledal tekmo

Slovenija 30. Jun 202221:49 > 23:04 0 komentarjev
Mark Cuban
Denis Sadiković/N1

V ljubljanskih Stožicah sta se pomerili ekipi Slovenije in Hrvaške. Košarkarji Slovenije so premagali Hrvaško s 97:69. Tekmo je spremljal tudi Mark Cuban, ameriški milijarder in lastnik Dallas Mavericksov, za katere sicer igra Luka Dončić. Tekmo pa so spremljali tudi v klubu Dallas Mavericks.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v ljubljanskih Stožicah s Hrvaško odigrala še zadnjo domačo tekmo prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo leta 2023 potekalo v Aziji. Na tekmi sta prvič po letu 2017 moči združila tudi košarkarski superzvezdnik Luka Dončić in zlati kapetan Goran Dragić, ki je napovedal, da je to njegova zadnja tekma pred domačim občinstvom.

Lastnik Dallas Mavericksov, milijarder in vlagatelj Mark Cuban, je svoje sledilce na Twitterju še pred tekmo obvestil, da bo danes igral tudi Luka Dončić. Med tekmo je Cuban objavil video, kako spremlja spektakel v Stožicah in navija za slovensko košarkarsko reprezentanco. Po koncu tekme, na kateri je slavila Slovenija, pa je ameriški milijarder poobjavil video in zraven v slovenščini pripisal “Velika zmaga”.

Kdo je Mark Cuban

Mark Cuban je 63-letni poslovnež. Po Forbesu je eden najbogatejših Zemljanov s 4,7 milijarde dolarjev (4,5 milijarde evrov) vrednim premoženjem. Obogatel je leta 1999, ko sta s Toddom Wagnerjem Yahooju za šest milijard dolarjev prodala spletno platformo za predvajanje v živo. Leto kasneje je Cuban za 285 milijonov dolarjev (257 milijonov evrov) kupil večinski delež v košarkarskem klubu Dallas Mavericks. Avgusta lani je obiskal tudi Slovenijo in s slovenskim supertalentom Luko Dončićem podpisal do takrat najvišjo “rookie” pogodbo v zgodovini lige NBA. V intervjuju za N1 je med drugim spregovoril o Luki Dončiću, svoji filozofiji zmagovanja v poslu in življenju, o podjetju v Sloveniji in o priložnostih, ki jih še vidi tudi pri nas.

Da so spremljali tekmo, so na Twitterju objavili tudi v klubu Dallas Mavericks.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!