V Pravni mreži obsodili izjavo Franca Breznika

N1 video 31. Mar 202217:42 > 18:12 16 komentarjev
soočenje Breznik
N1

V Pravni mreži za varstvo demokracije so obsodili izjavo poslanca SDS Franca Breznika, ki jo je izrekel v našem N1 VOLILNEM SOOČENJU. "Obsojamo poskuse politike, da bi si podredila delovanje sodstva," so med drugim zapisali v Pravni mreži.

V Pravni mreži za varstvo demokracije (PMVD) so se odzvali na izjavo poslanca SDS Franca Breznika, ki jo je izrekel v našem N1 VOLILNEM SOOČENJU. Spomnimo, Breznik je dejal, da bodo v primeru, če bo stranka SDS dobila mandat, v naslednjih letih namenili finančna sredstva tudi pravosodju. “Predvsem bomo nagradili dobre, kvalitetne sodnike, ki jih je v pravosodju kar nekaj,” je dejal v torkovem predvolilnem soočenju.

“Obsojamo poskuse politike, da bi si podredila delovanje sodstva,” so zapisali v Pravni mreži in dodali, da Breznikova izjava pomeni zanikanje načela delitve oblasti ter je napad na neodvisnost sodstva. “Kakovost sojenja se zagotavlja preko sistema večstopenjskega odločanja, poleg tega pa zakon določa, da za zagotavljanje kakovosti dela sodišč in sodnikov ter sodnic skrbi Sodni svet kot samostojen in neodvisen državni organ,” so še zapisali in poudarili, da je vsako težnjo po podreditvi sodstva politiki treba jasno in glasno obsoditi, saj da brez neodvisnega sodstva ni pravne države in ni demokracije.

“Le sodnik ali sodnica, ki ni odvisen od nagrad politike, je zagotovilo, da bodo sodišča prostor, kjer se spoštujejo človekove pravice in svoboščine,” še poudarjajo v PMVD.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje