Turisti se vračajo iz Hrvaške: pred Karavankami osemkilometrska kolona

Slovenija 04. Sep 202213:31 > 16:34 1 komentar
PIC

Promet na cestah, povezanih s turističnimi destinacijami, je tudi danes zgoščen. Na avtocesti Ljubljana–Karavanke popolna zapora na izvozu Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane, promet je dovoljen le za domačine. Na podravski avtocesti je zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas pred razcepom Slivnica proti Mariboru.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji nastala kolona, dolga osem kilometrov. Zaradi povečane gostote prometa predor občasno zapirajo. Na prometnoinformacijskem centru voznikom za smer proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Lesce. Izvoz Jesenice vzhod je zaprt.

Zaradi nesreče je na podravski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred razcepom Slivnica proti Mariboru. Prav tako je zaradi nesreče na dolenjski avtocesti med Višnjo Goro in Ivančno Gorico oviran promet proti Novemu mestu. Na cesti Celje – Vojnik pa je zaradi nesreče v Škofji vasi promet urejen izmenično enosmerno.

Gneča je tudi na cesti Padna – Dragonja.

Drugih večjih posebnosti na cestah ni, na nekaterih mejnih prehodih so čakalne dobe. Najdlje se čaka na Gruškovju, kjer se na vstop v državo čaka do 40 minut. Do pol ure se čaka na Obrežju, Starodu, Zavrču in Slovenski vasi. Na izstop se na Dragonji čaka do ene ure, na Jelšanah in Sečovljah pa vozniki čakajo do pol ure.

Do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje